Food

Koken_ Konijn in bruin bier #8

Vandaag neem ik jullie mee in mijn keuken. We gaan vandaag aan de slag om heerlijke Konijn in bruin bier te maken. Lees je mee….

Wat heb je nodig:

  • 1ui, konijn, bruin bier (hier was dat tafel bier met de bruine dop), zout, peper, laurierblad, bouillonblokje, boter, bindsel.

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de ui in grof stukjes.
  • Laat in een grote braadkom de boter smelten.
  • Dan fruit je de ui aan.
  • Een voor een bruin je de konijn aan beide kanten en die kruid je dan.
  • Je doe ook het hooft en de lever er bij, deze is meer voor de smaak van de saus en haal je deze ook op laatst uit.
  • Dan blus je af met jet bruine bier en doe je ook nog de bouillonblokje en de Laurierblad er bij.
  • Dan zet je het deksel op de braadkom en zet je deze een uurtje op een zacht vuurtje.
  • Voor af te werken, bind je de saus nog met bindsel en kruid je nog af.
  • Je kan deze eten met puree of aardappel of met frietjes.

8 gedachten over “Koken_ Konijn in bruin bier #8”

Plaats een reactie