Vandaag neem ik jullie mee in mijn keuken. We gaan vandaag aan de slag om heerlijke Konijn in bruin bier te maken. Lees je mee….
Wat heb je nodig:
- 1ui, konijn, bruin bier (hier was dat tafel bier met de bruine dop), zout, peper, laurierblad, bouillonblokje, boter, bindsel.
Hoe maak ik het klaar:
- Snij de ui in grof stukjes.
- Laat in een grote braadkom de boter smelten.
- Dan fruit je de ui aan.
- Een voor een bruin je de konijn aan beide kanten en die kruid je dan.
- Je doe ook het hooft en de lever er bij, deze is meer voor de smaak van de saus en haal je deze ook op laatst uit.
- Dan blus je af met jet bruine bier en doe je ook nog de bouillonblokje en de Laurierblad er bij.
- Dan zet je het deksel op de braadkom en zet je deze een uurtje op een zacht vuurtje.
- Voor af te werken, bind je de saus nog met bindsel en kruid je nog af.
- Je kan deze eten met puree of aardappel of met frietjes.
smakelijke groet
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is mijn lievelingskost 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Haha, toch iemand die ook konijn eet.
LikeGeliked door 1 persoon
Lijkt me heerlijk. En niet moeilijk.
LikeGeliked door 1 persoon
Super gemakelijk. En natuurlijk echt heerlijk
LikeGeliked door 1 persoon
Heel lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt, dat is het zeker en vast.
LikeLike