Schoonmaak, Tijdschrift

Hoe lang mag je voedsel bewaren in de diepvries?

Ik vond deze geweldige artikel. Want eerlijk gezegd ik vries ook veel in maar weet eigenlijk nooit tot hoelang het in de diepvries mag blijven. Met deze geweldige artikel ga ik het altijd wetten.

VLEES

  • Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden –  Rauw varkensvlees: 4 maanden –  Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden –   Rauwe kip: 9 maanden  –  Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden  –  Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden

GROENTEN

  • Gesneden groenten: 3 maanden  –   Bonen, wortelen, witloof, bloemkool en broccoli: 12 maanden   –   Aubergine, courgette, paprika, winterwortel: 12 maanden

 TIPS

  • 1 Blancheer eerst je groenten voor je ze invriest. Zo worden de smaak, kleur en textuur van de groenten minder snel aangetast.

VIS

  • Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden   –   Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden

FRUIT

  • Vrijwel alle fruitsoorten kunnen worden ingevroren. Je kunt ze gemiddeld 10 à 12 maanden bewaren in de vriezer.

TIPS

  • 1. Spoel en halveer het fruit voor je het invriest. Verwijder indien nodig ook de steeltjes en de pitten en stop het in diepvrieszakjes.
  • 2. Om te voorkomen dat de vruchten achteraf bruin worden, kun je ze eerst nog met wat citroensap besprenkelen.

DIVERSEN

  • Kruiden: 6 maanden  –    Kant-en-klare soep: 3 maanden   –    Gebak met slagroom: 1 maand  –   Gebak zonder slagroom: 3 maanden   –   Kant-en-klare maaltijden en kliekjes: 3 maanden

TIPS

  • 1. Verwijder bij vaste kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie het steeltje. Zachte kruiden zoals peterselie, dille, basilicum en koriander hak je het best eerst fijn voor het invriezen.
  • 2. Restjes van de barbecue vries je beter niet in.

ZO HOU JE HET OVERZICHTELIJK

  • 1. Gebruik bij het invriezen altijd het juiste verpakkingsmateriaal, zoals diepvrieszakjes of herbruikbare potjes.
  • 2. Plak op de verpakking steeds een etiket met de datum en de omschrijving van wat erin zit. Zo vermijd je dat de producten te lang in de vriezer blijven liggen.
  • 3. Probeer je diepvriesproducten steeds te sorteren. Op die manier vind je alles gemakkelijk terug en blijft de diepvries niet onnodig lang open.

23 gedachten over “Hoe lang mag je voedsel bewaren in de diepvries?”

  1. Zo lang?!? Rauw vlees en rauwe vis? Dat wist ik niet. En een tip voor wat betreft fruit. Ik kocht ooit bananen op de Albert Cuijp-markt waarvan de marktman de bananen blijkbaar uit de vriezer had gehaald. Ik weet niet hoe het kwam maar eenmaal thuis leek het wel ‘tot moes’ geworden. Heel erg niet lekker. Maar misschien had ik pech.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie