![](https://kolibriheidi.wordpress.com/wp-content/uploads/2024/02/white-and-brown-minimalist-traveling-facebook-cover.png?w=825)
Ik vond deze geweldige artikel. Want eerlijk gezegd ik vries ook veel in maar weet eigenlijk nooit tot hoelang het in de diepvries mag blijven. Met deze geweldige artikel ga ik het altijd wetten.
VLEES
- Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden – Rauw varkensvlees: 4 maanden – Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden – Rauwe kip: 9 maanden – Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden – Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden
GROENTEN
- Gesneden groenten: 3 maanden – Bonen, wortelen, witloof, bloemkool en broccoli: 12 maanden – Aubergine, courgette, paprika, winterwortel: 12 maanden
TIPS
- 1 Blancheer eerst je groenten voor je ze invriest. Zo worden de smaak, kleur en textuur van de groenten minder snel aangetast.
VIS
- Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden – Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden
FRUIT
- Vrijwel alle fruitsoorten kunnen worden ingevroren. Je kunt ze gemiddeld 10 à 12 maanden bewaren in de vriezer.
TIPS
- 1. Spoel en halveer het fruit voor je het invriest. Verwijder indien nodig ook de steeltjes en de pitten en stop het in diepvrieszakjes.
- 2. Om te voorkomen dat de vruchten achteraf bruin worden, kun je ze eerst nog met wat citroensap besprenkelen.
DIVERSEN
- Kruiden: 6 maanden – Kant-en-klare soep: 3 maanden – Gebak met slagroom: 1 maand – Gebak zonder slagroom: 3 maanden – Kant-en-klare maaltijden en kliekjes: 3 maanden
TIPS
- 1. Verwijder bij vaste kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie het steeltje. Zachte kruiden zoals peterselie, dille, basilicum en koriander hak je het best eerst fijn voor het invriezen.
- 2. Restjes van de barbecue vries je beter niet in.
ZO HOU JE HET OVERZICHTELIJK
- 1. Gebruik bij het invriezen altijd het juiste verpakkingsmateriaal, zoals diepvrieszakjes of herbruikbare potjes.
- 2. Plak op de verpakking steeds een etiket met de datum en de omschrijving van wat erin zit. Zo vermijd je dat de producten te lang in de vriezer blijven liggen.
- 3. Probeer je diepvriesproducten steeds te sorteren. Op die manier vind je alles gemakkelijk terug en blijft de diepvries niet onnodig lang open.
ik heb geen diepvries op het kleine vakje van de koelkast na , mis het ook niet 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Hier hebben dat wel. Maar eerlijk gezegd gebruiken we hem ,niet echt veel. Enkel voor pizza en ijsjes en vlees of soms groentjes.
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een goede tips, ik ververs de inhoud van de diepvries wel regelmatig, zodat de etenswaren er niet te lang in blijven zitten.
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt. Fijn dat je er iets aan hebt.
LikeLike
Dank je voor de verduidelijking! Ik vroeg me altijd af hoe lang je iets kon bewaren
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt, fijn dat je er iets aan hebt..
LikeGeliked door 1 persoon
zeker!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ruim mijn vriezer een keer in de zoveeltijd uit! Zodat niks te lang blijft liggen.
LikeGeliked door 1 persoon
Je bent super bezig. Hier doen we dat ook ruim op tijd. 🙂
LikeLike
wat onwijs leerzaam! Dankjewel voor het delen! Ik ga je artikel direct opslaan.
LikeGeliked door 1 persoon
Is heel graag gedaan, fijn dat je er iets aan hebt 🙂
LikeLike
Dankjewel voor dit fijne overzicht. Ik krijg meteen het gevoel dat ik mijn diepvries eens goed moet gaan uitmesten.
LikeGeliked door 1 persoon
Is graag gedaan.. Fijn dat je er iets aan hebt.
LikeLike
Fijn zo’n overzicht! dankjewel
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan.
LikeLike
Wat een super fijn overzicht is dit! Nooit bij stil gestaan hoe lang bepaalde producten bewaard konden worden in de vriezer!
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt, hope heb je er iets aan.
LikeLike
De groenten van tevoren blancheren als ze in de diepvries gaan, wist ik niet. Ik ga het proberen. Merci!
LikeGeliked door 1 persoon
blij dat je er iets aan had.;-)
LikeLike
Ik houd voor alles in de diepvries ongeveer 3 maanden aan. Moet binnenkort wel een keer de diepvries eens ontdooien en schoonmaken.
LikeGeliked door 1 persoon
Heel slim. Hier zetten we meestal de datum op de diepvrieszakjes, zo weten we wat er eerder op moet.
LikeLike
Zo lang?!? Rauw vlees en rauwe vis? Dat wist ik niet. En een tip voor wat betreft fruit. Ik kocht ooit bananen op de Albert Cuijp-markt waarvan de marktman de bananen blijkbaar uit de vriezer had gehaald. Ik weet niet hoe het kwam maar eenmaal thuis leek het wel ‘tot moes’ geworden. Heel erg niet lekker. Maar misschien had ik pech.
LikeGeliked door 1 persoon
Bannen zou ik ook niet in de diepvries steken. Wel als je direct op eet. Maar niet om de dag nadien te eten. Dan worden ze wel echt zwart.
LikeLike